Vulcanul Sinabung a erupt, din nou

Insula Sumatra este, din nou, în atenția publică. Vulcanul Sinabung, unul din cei mai activi din Indonezia, a erupt, miercuri, vapori fierbinți și cenușă ridicându-se spre înălțimile cerului.

Vapori fierbinți au izbucnit, din nou, miercuri, din craterul vulcanului Sinabung de pe insula indoneziană Sumatra. Aceștia au ajuns la peste 4 kilometri pe versant. Norul de cenușă închisă la culoare a acoperit mai multe sate din vecinătatea muntelui Sinabung. Mii de localnici au fost afectați de acest fenomen.

Purtătorul de cuvânt al agenției naționale pentru managementul situațiilor de urgență a precizat că nicio persoană nu a căzut victima valului de roci și gaze.

De la sfârșitul anului 2013, s-au înregistrat erupții episodice ale vulcanului de pe muntele Sinabung, al cărui altitudine este de 2.460 de metri. Numeroase persoane au fost evacuate.

Începând cu luna iunie a anului 2015, starea de alertă pentru acest vulcan s-a situat la cel mai înalt nivel.

Erupția de la începutul anului 2014 s-a soldat cu 16 victime.

Amplasată în regiunea Cercului de Foc al Pacificului, care este cea mai întinsă și activă zonă vulcanică de pe Terra, Indonezia are aproximativ 130 de vulcani activi.

Redactor: Mihaela Țânțaru