Vremurile in care romanii isi strangeau economiile sub saltea sunt demult apuse (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RWKWL-HyGLI[/youtube]Conform sondajelor de opinie, mai puţin de jumătate dintre români reuşesc să economisească bani. Nici cernavodenii nu stau mai bine la capitolul economii. Leafa lunara nu le permite sa-si puna bani deoparte, asa cum faceau odinioara.

Alţii, în schimb, sunt optimisti si considera ca un dram de inteligenţă şi credinţa în Cel de Sus le vor aduce şi economiile mult visate.

Momentele în care cernavodenii rămân cu bani în buzunar la sfârşit de lună sunt rare şi, de cele mai multe ori, aceste sume sunt cheltuite imediat. Principalii inamici ai bugetului sunt facturile la utilitati si alimentatia lunara. Daca ar avea posibilitatea sa economiseasca bani, cernavodenii spun că ar investi in piaţa imobiliară. Pentru altii insa, prioritare sunt nevoile casnice.

Cernavodenii recunosc ca tanjesc dupa vacante si ca ar dori ca veniturile lunare sa le permita sa evadeze, măcar pentru un week end, departe de grijile casnice.

Doar 10% dintre români consideră că viaţa lor este bună din punct de vedere financiar. Cei mai mulţi oameni traiesc cu speranta că traiul lor se va imbunatati în viitor.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Gabriel Niculae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.