Vremea se răcește – Cod Galben în aproape toată țara

Vremea se răcește în aproape toată țara. Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări Cod Galben de vânt puternic, pentru următoarele 2 zile.

Prima avertizare  este valabilă pentru marți, 14 aprilie, în intervalul orar 6.00 – 21.00 și cuprinde cea mai mare parte a țării.

În dimineața zilei de marți în Banat și Crișana, apoi treptat și în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii și în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55-70 km/h.

Cea de-a doua atenționare de Cod Galben intră în vigoare marți seară, începând cu ora 21.00 și este valabilă până miercuri, 15 aprilie, ora 6.00 dimineața. De această dată, aria fenomenelor meteorologice se va restrânge în Dobrogea, sudul Moldovei și în jumătatea estică a Munteniei, unde vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h. In Carpații Meridionali și de Curbură, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80-100 km/h, spulberând zăpada.

În regiunile vestice, nordice și centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel că pe arii relativ extinse se va semnala brumă și local îngheț la sol.

Pe litoral, temperaturile vor fi ceva mai ridicate în cursul zilei de marți, ajungând până la 20-21 de grade în timpul zilei, iar în cursul nopții maximele nu vor depăși 7-8 grade. Miercuri, temperaturile diurne vor mai scădea, maximele nedepășind valoarea de 14 grade în timpul zilei, respectiv 4 grade în timpul nopții.

Redactor: Daniel Albu