Vremea rea din ultima perioadă a dat de furcă autorităților din Constanța

Cantitățile mari de apă au inundat zeci de locuințe, dar și sediile unor instituții de învățământ. Viitura abătută asupra Dobrogei, vineri seară, a trecut, însă, potrivit meteorologilor, acesta este doar începutul. Toamna abia acum și-a intrat în rol.

Vremea urâtă și ploile din ultima perioadă ne arată că toamna și-a intrat în drepturi și că ne-a păsuit destul cu vremea frumoasă.

Până în urmă cu câteva zile soarele strălucea și dădea destulă căldură, vremea fiind de vară târzie. În stațiunea Mamaia s-a făcut plajă până în urmă cu o săptămână, oamenii prezenți pe plajă fiind uimiți și încântați de faptul că se pot bronza la început de octombrie.

După nici câteva zile, se pare că vremea a revenit la normalul perioadei, cu vânt puternic, ploi și temperaturi scăzute. Cel mai rău a fost vineri noapte, când cantitățile de precipitații au făcut ravagii atât în municipiul Constanța, dar și în județ. Vântul puternic a smuls acoperișurile caselor, iar nivelul mare de apă a paralizat mai multe artere rutiere. A fost nevoie de intervenția autorităților pentru a salva câteva persoane din propriile autoturisme, luate de viitură.

Avertizarea cod portocaliu de vineri seară nu a fost un caz singular, iar meteorologii au anunțat că astfel de fenomene meteo vor mai apărea.

Redactor: Daniel Albu