Vremea rea a pus stăpânire pe Dobrogea

Vântul și ninsoarea  au pus stăpânire pe toată țara. Constanța se află sub atenționare cod galben de vreme rea. Se anunță intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite și polei.

Constanța se află în continuare sub atenționare cod galben de vreme rea. Se anunță precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare iar vântul se va intensifica, cu rafale de până la 75 km/h. Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă va atinge 10,12 centimetri. Temperaturile negative se vor resimți în tot județul. Vremea va deveni deosebit de rece iar noaptea va fi ger, cu temperaturi sub -10 grade, în special în nordul, nord-estul și centrul țării.

În scopul prevenirii unor situații de urgență, din cauza vântului puternic, porturile de la Marea Neagră – Midia, Mangalia, Constanța, Agigea și bara Sulina, au fost închise.

În municipiul Constanța s-a acționat cu utilaje dotate cu lame pentru curățarea principalelor bulevarde. Pentru a preveni depunerea poleiului, 9 sărărițe au împrăștiat material antiderapant pe străzile și bulevardele din oraș. Având în vedere faptul că vântul va sufla cu putere, cetățenii trebuie să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Redactor: Alexandra Panait