Vremea rea a făcut prima victimă

Iarna sosită mult prea devreme face prima victimă. Un bărbat în vârstă de 22 de ani a fost surprins de ger şi ninsoare noaptea trecută în Munţii Făgaraş. Tânărul a fost coborât de salvamontişti de la peste 2.000 de metri altitudine, într-o stare critică.

În ciuda avertizărilor meteo, tânărul de 22 de ani a pornit cu prietena lui pe un traseu dificil spre vârful Moldoveanu. Viscolul şi ninsoarea i-a prins pe creastă, iar ei erau îmbrăcaţi prea subţire pentru temperaturile de afară. Uzi leoarcă şi degeraţi, abia se puteau mişca iar tânărul aproape că se târa pe potecă. Aşa i-au găsit alţi doi turişti care au alertat imediat salvatorii. Aceștia au fost recuperaţi de echipe ale salvamontiştilor, însă starea tânărului era extrem de gravă.

”Bărbatul a fost adus în stare gravă, cu hipotermie severă şi stop cardio respirator. Au fost efectuate manevre de resuscitare şi procedurile specifice în cazurile de hipotermie dar, în pofida eforturilor personalului medical, bărbatul nu a mai putut fi salvat, astfel că marţi în jurul orei 12.50 a fost declarat decesul acestuia. Femeia a fost diagnosticată cu degerături ale membrelor superioare, este stabilă şi conştientă. Se află momentan sub supraveghere medicală de specialitate în UPU Sibiu”, a spus Decebal Todoriță purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu.

Iarna neaşteptată i-a surpins nepregătiţi şi pe alţi turişti din masivul Făgăraş, astfel că echipele de salvare continuă să intervină. În munţii Făgăraş s-au înregistrat, luni noapte, – 8 grade Celsius, dar ninsoarea şi viscolul fac ca temperatura resimţită să fie mult mai mică.

Redactor: Cristina Niță