Vremea de Paște

Sâmbătă se vor înregistra temporar înnorări accentuate și averse, însoţite de descărcări electrice, cu posibile condiții de grindină, manifestate pe arii extinse în Banat, Oltenia, Muntenia şi Moldova, unde cantităţile de apă vor depăşi izolat 30 l/mp, mai ales în zonele deluroase şi montane din aceste regiuni. În nord-vestul şi centrul ţării doar local vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va avea intensificări îndeosebi în jumătatea de est a teritoriului, cu viteze mai mari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade, iar cele minime se vor situa între 5 şi 12 grade.

Duminica vremea se va menţine instabilă. La fel ca și în ziua precedentă, mai ales ziua, înnorările vor fi temporar accentuate şi se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice. Izolat, îndeosebi la munte, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va prezenta unele intensificări în Dobrogea, dar şi în celelalte regiuni în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 11-12 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei până la 21 de grade în sud-est, iar temperaturile minime vor fi între 5 şi 12 grade.

Nici la munte vremea nu va fi însorită. Sambăta va fi vreme înnorată, iar pe arii extinse vor fi averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări ale vântului, favorabile condițiilor de grindină. Vremea se va menţine în general instabilă și duminica, cu averse și  intensificări ale vântului în special în timpul ploilor.

Redactor: Raluca Damian