Vreme instabilă

Meteorologii au emis o nouă atenționare cod galben care vizează instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă în zona arcului carpatic. Vremea se menține instabilă până la sfârșitul lunii iulie.

Meteorologii au emis o nouă atenționare de cod galben în zona arcului carpatic. Se vor semnala averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. Şi la malul mării, vor mai fi ploi până în a doua parte a săptămânii. Vremea va fi în general instabilă în cursul după-amiezelor. Umiditatea crescută din aer va menține indicele de confort termic aproape de pragul critic.

În Dobrogea, până în data de 12 august vremea va fi în general călduroasă . O uşoară răcire se va produce în data de 8 august, când mediile valorilor termice maxime diurne vor fi în jurul valorii de 29 de grade. Instabilitatea atmosferică va fi ridicată până în data de 2 august, astfel încât, după orele amiezelor se vor semnala averse.

Conform meteorologilor, cauza acestor fenomene este ciclonul staționar de la Marea Neagră. Manifestări mai violente decât în mod obișnuit și cantități importante de apă în intervale scurte vor afecta tot Sud-Estul Europei.

Redactor: Denisa Albu