Vreme frumoasă de toamnă

În continuare vă prezentăm datele meteo, furnizate de  Administrația Națională de Meteorologie, valabile în următoarea perioadă.

Vremea în Dobrogea îşi menţine acelaşi aspect plăcut și în următoarele două săptămâni.  Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Maximele termice vor oscila între 18 şi 23 de grade Celsius. În restul teritoriului,  valorile termice se vor situa în limitele perioadei. Pe parcursul următoarelor două săptămâni, precipitațiile își vor face simțită prezența, mai ales după data de 6 octombrie, potrivit prognozei emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Dobrogea, temperatura aerului va crește treptat în prima parte a intervalului, apoi nu va avea variații semnificative. Majoritatea valorilor ce urmează să se înregistreze, atât diurne, cât și nocturne, vor  fi apropiate de cele normale ale perioadei. În medie, pe parcursul primei săptămâni vor fi maxime cuprinse între 15 și 21 de grade și minime între 7 și 12 grade, iar în cea de-a doua săptămână temperaturile maxime vor oscila în jurul a 19 grade, iar minimele în jurul a 11 grade. Vor fi posibile ploi, dar slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de semnalare în perioada 7-11 octombrie.

În ceea ce privește prognoza valabilă pentru întreaga țară, pentru următoarele două zile, vremea se va menține în general frumoasă. Joi vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17-18 grade în depresiuni şi în nordul ţării și 26 de grade la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul teritoriului, unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și nord-vestice, precum și pe litoral, iar la munte va sufla tare. Dimineața, vor fi condiții de ceață.

Vineri în regiunile din vestul, centrul și nordul țării, vremea se va răci, cerul va fi mai mult noros și va ploua. În restul teritoriului, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată, iar cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară când pe arii restrinse va ploua. Vântul va avea intensificări la munte. Temperaturile maxime se vor situa între 13-14 grade frecvent in vestul, centrul si nordul ţării și 26-27 de grade in Muntenia, izolat poate si 28 de grade. În Bucureşti, vremea va fi caldă. 9-11 grade dimineata si 26-27 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară, când va ploua. Vântul va sufla slab și moderat.

Redactor: Daniel Albu