Vreme de 14 ore, în judeţul Constanţa, a plouat neîntrerupt

Adamclisi este in comuna Albeşti din judetul Constanta , cantitatea de precipitaţii a depasit 115 l/ mp, iar la Adamclisi s-a inregistrat recordul ultimilor ani : 82 l/mp.  Puhoaiele au distrus drumul care leagă Adamclisi de satul invecinat, Zorile.

Oamenii sunt disperati : ploaia ultimelor 12 ore le-a inundat casele, curtile, terenurile, le-a distrus recoltele si le-a omorat pasarile din curte.

Locuintele sunt de nerecunoscut iar in gospodarii nu-ti mai dai seama unde era troturar, unde era poarta sau gard. Pe alocuri apele s-au retras, insa urma lor se vede foarte bine si acum.

Casele din chirpici n-au rezistat diluviului : dupa 12 ore timp in care apa a baltit la temelie, peretii de lut s-au inmuiat si au inceput sa cada.

Cinsprezece case au fost inundate iar numarul gospodariilor aflate sub ape nu-l stie nimeni deocamdata.

Primaria din Adamclisi a trimis echipaje cu tractoare si cu motopompe ca sa scoata apa din beciurile caselor. Doar asa pot ajuta fundatiile sa nu se mai inmoaie si sa nu se prabuseasca cu tot cu peretii locuintelor. Oamenii vor lucra a foc continuu pina maine , rugandu-se ca sa nu mai ploua.