Vrei să devii scafandru?

Toți cei care își doresc să devină scafandri au ocazia să participe la selecția pentru admiterea la cursul de inițiere. Atât civili, cât și angajați ai MapN au la dispoziție 5 zile pentru a se înscrie. Când anume este perioada pentru selecție și cât timp durează cursurile, aflați din materialul următor.

Centrul de Scafandri din Constanţa organizează, în perioada 16 – 20 ianuarie, selecţia pentru admitere la cursul de iniţiere scafandru și cursul de inițiere scafandru greu, planificate a se desfăşura în perioada 20 februarie – 14 aprilie, la Constanţa.

La curs se pot înscrie persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 40 de ani, care sunt absolvente de liceu şi îşi doresc o carieră în domeniul scafandreriei. La finalul cursului, absolvenţii vor primi un certificat de absolvire cu antetul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi cel al Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, care le permite posesorilor exercitarea profesiei de scafandru în ţările Uniunii Europene.

Centrul de Scafandri funcţionează ca instituţie unică de formare profesională a scafandrilor pe teritoriul României. Detalii suplimentare privind metodologia de admitere la acest curs sunt disponibile pe site-ul instituţiei www.centruldescafandri.ro în secţiunea Cursuri de scafandri – Formare profesională. Cererile de înscriere se pot trimite prin email la adresa: centruldescafandri@navy.ro sau direct la sediul instituției, din Constanța, bulevardul 1 Mai, nr. 19-21.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea