Voluntarii se pot înscrie la ISU Dobrogea

Inspectoratul pentru Situații de Urgență lansează o provocare tuturor celor care vor să se implice în salvarea de vieți. Oricine trece testele medicale și psihologice se poate alătura echipelor de intervenții ca voluntar. Acțiunea are loc cu ocazia săptămânii dedicate voluntariatului.

Persoanele care vor să facă parte din efectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență se pot adresa instituției pentru înscrierea ca voluntar. Șansa celor care doresc să experimenteze viața de salvator se poate materializa dacă trec testele psihologice, medicale și nu au cazierul pătat.

În acest moment peste 900 de pompieri ai ISU Dobrogea își pun zilnic viața în pericol pentru a-i salva pe alții. Au o meserie onorabilă, nobilă și plină de sacrificii. Iar pentru ei fiecare misiune încheiată cu brio reprezintă o reușită.

Cei care vor să se înscrie ca voluntari în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani. Pentru minori este nevoie bineînțeles de acordul părinților. Proiectul „Salvator din pasiune” se va derula pe o perioada de 2 luni. Persoanele care doresc să se înscrie sunt așteptate la sediu până pe 29 iulie.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea