Voluntarii împăduresc România

Voluntarii plantează copaci, pentru un viitor mai bun! Inițiativa națională „Plantăm fapte bune în România” a contribuit, anul trecut, la împădurirea a peste 27 de hectare din 11 județe ale țării.

Voluntarii împăduresc România! Din 2011, când a pornit inițiativa Plantăm fapte bune în România, și până la finalul anului trecut, aproape 32.000 de voluntari au contribuit la plantarea și îngrijirea puieților care au împădurit o suprafață totală de 207 hectare din 22 de județe din țară.

“Misiunea noastră este să plantăm fapte bune pentru un viitor mai bun și, de aceea, vom continua să creștem și să protejăm păduri și în anii următori, pentru a putea oferi un dar prețios generațiilor viitoare”, a spus Marin Toma,reprezentantul legal al inițiativei Plantăm fapte bune în România.

Acțiunile desfășurate în 2017 au presupus atât inițierea de culturi forestiere noi, cât și completări și îngrijiri ale suprafețelor plantate în anii precedenți și participarea la evenimente sportive.  420 de voluntari au alergat anul trecut pentru a susține cauza Plantăm fapte bune în România.

Voluntarii care au participat la acțiunile de împădurire au primit certificatul electronic Green Endorsement, care recunoaște oficial în CV voluntariatul realizat în cadrul inițiativei și îl transformă într-un plus la angajare la companiile partenere.

Redactor: Isabela Boantă