Voluntarii constănţeni au marcat Ziua Naţională a Crucii Roşii printr-un cross (VIDEO)

De Ziua Naţională a Crucii Roşii, reprezentanţii filialei Constanţa s-au adunat cu mic cu mare în Parcul Tăbăcăriei, pentru a marca evenimentul aşa cum se cuvine. Şi pentru că voluntarii promovează sănătatea, au organizat o întrecere sportivă.

La iniţiativă s-au alăturat şi reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa.

Startul cross-ului s-a dat dat la intrare în parcul Tăbăcăriei, iar tinerii ai alergat cu simţ de răspundere mai bine de doi kilometrii pentru a ajunge la linia de sosire.

Chiar şi cei mai mici dintre ei nu s-au lăsat mai prejos şi au ţinut pasul cu ceilalţi alergători, reuşind să câştige un loc pe podium. Cel mai mic participant al crossului are doar 8 ani de zile şi multă voinţă.

Voluntarii Crucei Roşii Constanţa spun că au alergat pentru a trasmite un mesaj. Crucea Roşie înseamna a face un gest pentru ceilalţi, iar voluntariatul le oferă tinerilor să facă o schimbare şi să dea o mînă de ajutor. Vlad Alexandru Militaru este la doar 23 de ani unul dintre cei mai vechi activanţi în cadrul Crucii Roşii, cu peste 6 ani de voluntariat la activ.

Reprezentanţii Crucii Roşii Constanţa spun  că din ce în ce mai mulţi tineri vin ca voluntari pentru că sunt conştienţi de binele pe care il pot face semenilor si comunitatii.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Matei Ghioc