Voluntari activi, nu vizitatori

Mai mulți voluntari de la ONG-ul Baricada Verde au mers la Biobaza din Constanța să ajute câinii fără stăpâni, însă situația a degenerat. Voluntarii activi din cadrul Biobazei spun că cei de la ONG nu se implică deloc în îngrijirea animalelor.

Voluntariatul pentru animalele fără adăpost nu se rezumă doar la câțiva saci de mâncare și castroane noi, ci mai mult de atât. Grupul Baricada Verde a mers la Biobaza din Constanța pentru a face, spun ei, un apel către constănțeni prin care să încurajeze acțiunile de voluntariat. Evenimentul a fost promovat, mai întâi, pe Facebook, pentru ca oamenii să știe din timp de această acțiune. Când au ajuns aici, aceștia au început să critice ceea ce fac voluntarii activi pentru animalele care ajung în biobaza.

În momentul de față, doar patru voluntari sunt activi, iar restul vizitatori. Câinii sunt îngrijiți și tratați medical de unul dintre voluntari care este tehnician veterinar. Voluntarii vin la biobază în baza unui program și asta pentru că, în cazul în care sunt prea mulți oameni în preajma lor, câinii devin agitați.

O zi la Biobază începe încă de la primele ore ale dimineții.

În prezent, în adăposturile Biobazei sunt 118 câini fără stăpân care așteaptă să fie adoptați.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea