Volumul „Regina Maria a României“, lansat la Mangalia

În cadrul Târgului Estival „Carte la Nisip“, binecunoscutul istoric şi actual ambasador UNESCO, Adrian Cioroianu, fost ministru de externe, şi-a lansat primul titlu dintr-o colecţie de opt volume, ce au drept subiect cei cei patru regi şi cele patru regine ale României. Volumul „Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria“ a apărut la Editura Curtea Veche şi o are drept co-autor pe Mihaela Simina, o tânără masterandă a Facultăţii de Istorie.

Cartea este concepută special pentru cei mici, fiind bogat ilustrată de Mihai Alexandru Mihail. Potrivit lui Adrian Cioroianu, „Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria“ este prima din colecţia de opt cărţi dedicate regalităţii române, cel de al doilea volum, dedicat Regelui Carol I urmând să fie lansat în luna noiembrie, la Târgul de Carte „Gaudeamus“.

Mihaela Simina, cel de al doilea autor al volumului lansat la Mangalia, afirmă că a încercat să „îmbrace“ conţiunutul volumului bogat ilustrat într-o formă potrivită gustului celor mici, încercând să arate şi aspectul uman al Reginei.

În finalul întâlnirii de la Târgul de Carte, cei doi autori au oferit autografe zecilor de admiratori prezenţi la Casa de Cultură Mangalia.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin