“Vocea mării” s-a auzit la Năvodari

Aflat la prima ediţie, Festivalul Internațional de Creație și Interpretare „Vocea Mării” a răsunat sâmbătă la Casa de Cultură „Pontus Euxinus” din Năvodari prin glasul a peste 140 de copii veniți atât din țara cât și de peste hotare.

Concursul, dedicat copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani a fost împărțit pe 6 secțiuni: Pop românesc, Pop internațional, Etno, Folclor, Tribut și Muzică de spectacol.

Juriul acestei ediții a fost format din artiști, interpreți, compozitori sau profesori de muzică, oameni cu o vastă experiență în acest domeniu. Amintim aici de Viorela Filip, George Călin, Teodor Rădulescu, Ayla Calil și Maria Magdalena Ignat Bîgea.

Cu emoții mai mici sau mai mari, concurenții au urcat pe scenă din dorința de câștiga atât experiență cât și un premiu oferit de către organizatori.

Au fost acordate numeroase premii și trofee pentru fiecare secțiune, la fiecare categorie de vârstă plus marele trofeu al festivalului care a adus câștigătorului o creație muzicală by Gloria & Balkan. Laura Maria Danciu din București a fost cea care a plecat acasă cu marele premiu.

Prima ediție a Festivalul Internațional de Creație și Interpretare „Vocea Mării” s-a încheiat cu succes și datorită celor doi organizatori tineri și talentați. Cristina și Andrei Lungu, au reușit să susțină prin intermediul acestui eveniment muzical viitorul muzicii românești.