Vladimir Putin anunță al doilea vaccin, împotriva COVID-19

Președintele Vladimir Putin a anunțat un al doilea vaccin împotriva noului coronavirus.

EpiVacCorona asa a fost numit tratamentul injectabil care ar combate noul coronavirus si a fost înregistrat de către Centrul de stat de cercetare pentru virusologie şi biotehnologie Vektor din Novosibirsk, Siberia. Putin a completat informația, anunțând că primele etape ale testării pe pacienți au fost efectuate în urmă cu o lună. Peste  40 de mii de voluntari vor participa la testele clinice ale celui de-al doilea vaccin rusesc, dintre care 150 de persoane de peste 60 de ani.

Planurile președintelui rus vizează promovarea acestui nou vaccin, la fel ca și în cazul primului, denumit “Sputnik V”, către piața internațională.

Daca in cazul primului vaccin lansat in urma cu 2 luni, in Rusia, ar fi existat efecte adverse, vicepremierul Tatiana Golikova cat si sefa Agentiei pentru protectia consumatorului sustin ca s-au vaccinat deja cu EpiVacCorona si nu au resimtit efecte secundare.

Vladimir Putin a vorbit inclusiv despre un al treilea vaccin impotriva Covid-19. Planurile oficialului rus sunt de a asigura în primul rând populației din Rusia accesul la noile vaccinuri, acestea urmând să fie disponibile în farmacii. Ulterior, el este pregătit să dezvolte producția si în alte țări din lume.

În ciuda eforturilor cercetătorilor ruși, situația devine alarmanta, in est. Conform autorităților, în statul condus de Vladimir Putin s-au înregistrat peste 14 mii de cazuri de infectii cu Sars-Cov2, in ultimele 24 de ore. În total, de la debutul pandemiei, Rusia a raportat aproape un milion trei sute cinzeci de mii de cazuri de imbolnaviri si peste 23 de mii de decese.

Redactor: Larisa Hogea