Vizită inedită la Delfinariul din Constanța

Cu o experință de 25 de ani în studiul comportamentului delfinilor și orcilor, Robert Gojceta a venit la Constanța să evalueze situația. În aceslași timp să le explice angajaților ce înseamnă un mediu propice pentru mamifere.

Robert Gojceta a visat să lucreze cu delfinii încă de când era copil. Odată ajuns adult, și-a dedicat aproape tot timpul pentru studiul animalelor marine.

Zilele trecute, Robert a ajuns la Delfinariul din Constanța, pentru a le împărtăși experința acumulată în 25 de activitate și angajaților de aici.

Potrivit directorului CSM Constanța, lucrul cu delfinii nu înseamnă un simplu contact cu ele, un simplu antrenament, ci și o cunoaștere aprofundată a lor și a comportamentului lor.

O mare responsabilitate o au și antrenorii de delfini care învață tot timpul ceva despre modul de comportament al mamiferelor. Robert a mai afirmat că, a antrena  este distractiv, dar este mai bine și important ca animalele să fie stimulate, din punct de vedere fizic dar și mental. Acest lucru se face prin activități, antrenament, terapie asistată cu delfini, programe interactive, cercetate sau jocuri. Distracția nu este incompatibilă cu delfinii, mai ales în ceea ce privește relații cu copii. Noul concept folosit însă în industrie este de „educație prin spectacol”. Delfinariul din Constanța prgătește pe viitor și alte surprize vizitatorilor.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea