Vizită de marcă pe litoralul românesc

Vizită de marcă pe litoralul românesc! Ministrul Dezvoltării regionale şi turismului a “inspectat” în această amiază stadiul lucrărilor de pe litoral, înaintea începerii sezonului estival. Cristian Petrescu a luat la pas staţiunile de la malul mării, de la sud la nord şi s-a oprit la cea mai recentă investiţiei a ministerului, Cazinoul din Constanţa. Deşi mai sunt multe de pus la punct, oficialul s-a declarat mulţumit de ce a văzut şi le promite turiştilor că nu vor regreta dacă aleg să-şi petreacă vacanţa la mare.

Vizita delegaţiei a început în Portul Turistic din Mangalia, o investiţie finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi inaugurată anul trecut. Doar că, pentru oamenii care toată iarna au stat în frig, vizita oficialului a fost un pretext să-şi verse amarul…

Chiar dacă mai sunt lucrări de făcut, Cristian Petrescu s-a declarat satisfăcut de felul în care se prezintă sudul litoralului cu doar o lună înainte de începerea sezonului estival. În zona Neptun-Olimp, lucrările de la trama stradală vor fi gata până la 1 mai, asta deşi termenul de finalizare din contract este martie 2013.

Oficialul a recunoscut că, dacă la capitolul investiţii stăm bine, în ceea ce priveşte serviciile de pe litoral mai avem multe de învăţat…

Ultima destinaţie a delegaţiei a fost Cazinoul din Constanţa, pe care Ministerul Turismului l-a preluat anul trecut de la municipalitate. Mai mult, ministerul s-a angajat ca în termen de doi ani să finalizeze lucrarea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu a declarat la finalul vizitei pe litoral că va face tot posibilul să ajungă la mare de 1 mai, când se deschide oficial sezonul estival.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Matei Ghioc