Vitezomanii din stațiunea Mamaia

O tânără din Constanța s-a filmat în timp ce conducea cu peste 160 km/h în stațiunea Mamaia, iar apoi s-a lăudat cu isprava ei prietenilor pe o rețea de socializare. Mamaia îi atrage ca un magnet pe vitezomani.

În weekend, alți tineri au fost filmați în timp ce făceau întrecere la volanul autoturismelor. Aici, unul dintre șoferi a pierdut controlul volanului și a intrat cu autoturismul într-un stâlp. Mașina a fost grav avariată.

Aceasta este filmarea cu care tânăra s-a lăudat pe o rețea socială. Ceasul din bordul mașinii indica ora 23:01 iar în imaginile care durează 13 secunde se vede cum șoferul mașinii accelerează până la 161 km/h. Este o viteză cu care nu ai voie să circuli pe niciun drum public, ci doar pe circuitele special amenajate raliurilor. După ce imaginile au ajuns în presă, semnalate de mai mulți localnici, tânăra șoferiță și-a închis conturile de pe rețelele sociale. Nimeni nu poate să o sancționeze pentru că legea rutieră prevede că:

”Nerespectarea regimului de viteză stabilit conform legii se constată de către polițiștii rutieri, cu mijloace specifice omologate și verificate metrologic.”

Stațiunea Mamaia este unul din locurile preferate de către organizatorii de curse ilegale de mașini. În weekend, un șofer a pierdut controlul volanului, a intrat în bordură apoi a ajuns într-un copac. Isprava teribiliștilor a fost filmată de câțiva tineri care se aflau întâmplător în stațiune.

Constănțenii știu de existența acestor întreceri între șoferii cu mașini puternice, denumite liniuțe în limbajul cunoscătorilor.

De la începutul anului și până în prezent, polițiștii au dat 9495 de sancțiuni pentru viteză și au fost reținute 548 de permise, dintre care 7 numai luni seară în Mamaia.

O altă activitate preferată de iubitorii de adrenalină o reprezintă drifturile. Indiferent dacă vorbim despre drifturi sau liniuțe, ambele constituie infracțiuni dacă nu sunt orgnizate legal. Deși este greu de demonstrat că cineva organizează curse ilegale, dacă va fi prins riscă pedeaspa cu închisoare de la 3 luni la 1 an.

Redactor: Cristina Niță