Virusul „Flame” a fost creat de CIA, NSA și armata israeliană

Statele Unite și Israelul au creat sofisticatul virus „Flame”, care culege informații pentru pregătirea unui sabotaj cibernetic care să încetinească abilitatea Iranului de a dezvolta o armă nucleară, scrie Washington Post.

Programul a monitorizat și înregistrat rețelele de computere ale Iranului, transmițând un flux constant de informații, informează oficialii citați de publicația americană.

În acțiune sunt implicate Agenţia de Securitate Naţională americană (NSA), CIA şi armata israeliană. Activitatea a inclus utilizarea de programe de distrugere ca virusul Stuxnet, pentru a produce defecţiuni echipamentelor iraniene de îmbogăţire a uraniului.

„Este vorba despre pregătirea terenului pentru un nou tip de acţiune sub acoperire. Flame şi Stuxnet sunt elemente ale unui asalt mai larg, care continuă şi în prezent. Colectarea de date cibernetice împotriva programului iranian este mult mai avansată decât atât”, a declarat un fost oficial american din domeniul informațiilor.

„Flame” are capacitatea de a fura date confidențiale, de a face capturi de ecran, a strânge informații despre sistemele atacate, fișierele stocate, datele de contact și poate înregistra chiar conversații audio, dacă acel computer are atașat un microfon.