Viorica Dăncilă în mijlocul românilor

“O așteptăm pe mama noastră!”… Aceasta a fost reacția oamenilor din localitățile județului Constanța, locul în care cadidatul din partea Partidului Social Democrat la președenția țării, Viorica Dăncilă și-a început candidatura.

Echipa sosită de la București, în frunte cu Viorica Dăncilă, președinte al PSD și premier interimar al României, cel puțin la acel moment, a fost formată din Mihai Fifor, secretar general al PSD și Eugen Teodorovici, președinte executiv al partidului. Conducerii centrale a partidului i s-au alăturat și figurile emblematice ale filialei constanțene: Felix Stroe, Mariana Gâju și primarii comunelor din județ. Demersul campaniei electorale a început de la prima oră cu localitatea Ciobanu. La adunarea de întâmpinare a candidatului social-democrat s-au alăturat și cetățeni din localitățile învecinate: Hârșova, Saraiu, Gârliciu, Horia, Ghindărești, Topalu, Crucea, Vulturu, Seimeni, Siliștea, Pantelimon și Grădina. Viorica Dăncilă a fost întâmpinată cu covor roșu și zeci de fire de trandafiri, însă aceasta a ocolit traiectoria și s-a îndreptat direct către românii care o așteptau unii cu lacrimi în ochi, alții cu zâmbetul pe buze, cu toții vădit emoționați. Pe toți i-a îmbrățișat și i-a îmbărbătat cu cuvinte de încurajare, anume că nimic nu o va clinti din promisiunea pe care a făcut-o către popor, aceea că va face tot ce-i stă în putere ca să le fie bine și să-i știe uniți.

Pe scenele amenajate pe stadioanele din Ciobanu și Murfatlar, au luat cuvântul, rând pe rând, oameni importanți ai PSD-ului iar discursul de final l-a avut, de fiecare dată, Viorica Dăncilă. Fiecare a puctat contribuția pe care guvernul condus pentru 20 de luni de prima femeie premier a României a reușit izbânde pe mai multe paliere ale economiei: o rată mult redusă a șomajului, pensii și salarii mărite pentru bugetari și medici, Programul Operational Infrastructura Mare, elaborat pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare ale României, investiții substanțiale în modernizarea spitalelor, programe pentru susținerea țăranilor și producției autohtone agricole. Cel mai mare accent s-a pus însă pe calitatea umană a Vioricăi Dăncilă care a reușit, conform spuselor colegilor săi, să păstreze un climat echilibrat în condiții de stres acentuat.

Ziua s-a încheiat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța cu evenimentul de promovare al candidaturii Vioricăi Dăncilă. Sala a fost luată cu asalt și s-a dovedit neîncăpătoare pentru toți cei care și-au dorit să-i fie alături. Aici, Felix Stroe, președintele PSD Constanța a subliniat faptul că actualul președite al țării, Klaus Iohanis nu a răspuns invitației lansate de candidata PSD la o întâlnire față în față unde să fie puse pe masă realizările ambelor părți. Fapt pentru care a fost lansată public încă o dată această invitație. Eugen Teodorovici a concluzionat prin expresia ” este o chestiune de viață și de moarte reușita ajungerii la Palatul Cotroceni a Vioricăi Dăncilă, iar acest lucru ne privește și ne afectează pe toți”.

Promisiunea cea mai des rostită de candidatul PSD, Viorica Dăncilă a fost aceea că înainte de toate își dorește să fie aproape de sufletul românilor și în rândul lor nu să conducă de la biroul din Cotroceni.

Cuvintele de încheiere pentru fiecare reprezentant PSD, au fost: „Doamne ajută!, Dumnezeu să fie român în zilele de 10 și 24!”, „Să fim români de 10 sau, dacă va fi nevoie români de 24 de karate!”

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine; George Dima