Viorel Farcaș de la Confort Urban, cercetat de DNA

Directorul general al SC Confort Urban SRL, Viorel Cristinel Farcaș, a fost luat în colimatorul procurorilor DNA, care îl acuză, printre altele, de luare de mită și spălare de bani. 

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală față de Viorel Cristinel Farcaș, directorul societății Confort Urban, ce are ca unic asociat Consiliul local Municipal Constanța. Acesta este acuzat de infracțiuni precum:

– abuz în serviciu

– luare de mită,

– spălare a banilor,

– instigare la delapidare în forma traficării bunului,

– conflict de interese.

Ca măsură preventivă, reprezentanții Ministerului Public au cerut luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile, începând de luni, 16 ianuarie. Procurorii spun că  în perioada mai 2014 și până în prezent, Viorel Farcaș, împreună cu un apropiat de-al său, au atribuit, fără organizarea unor licitații, 2 contracte către 2 firme ce au avut ca obiect servicii de transport rutier și închiriere utilaje în valoare de peste 22 de milioane lei (22.764.000lei), respectiv furnizarea de piatră spartă în valoare de mai bine de 3 milioane de lei (3.075.000 lei).  Ulterior, cei 2 au au efectuat mai multe plăți nelegale în cadrul celor două contracte, prin care s-a adus un prejudiciu societății Confort Urban, în valoare de aproape 18 milioane lei  (17.994.680 lei).

”În același context, inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel i-a cerut administratorului uneia dintre cele două societăți să achiziționeze un autovehicul marca Porsche Macan S, în valoare de 95.000 euro, pe care să i-l pună la dispoziție cu titlu de folos necuvenit, în legătură cu exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, respectiv atribuirea și plata serviciilor respective”, se mai arată în ordonanța emisă de DNA Constanța.

Autoturismul a fost folosit de către Viorel Farcaș și soția sa, încă din noiembrie 2014 până în martie 2016, când administratorul de drept al firmei l-a vândut fictiv. Viorel Farcaș este obligat să se prezinte, săptămânal, la Poliție și are interdicția de a intra în sediul Confort Urban.

Redactor: Daniel Albu