Violențe la meciul FC Farul – AFC Dunărea Călărași

Meciul de fotbal FC Farul Constanța AFC Dunărea Călărași a fost scena unui eveniment incredibil. Un suporter a pătruns pe teren, a agresat portarul Farului. Agresorul a fost amendat de jandarmi și timp de un an va vedea meciurile de fotbal doar la televizor.

La meciul din etapa a 18-a din Liga a 2-a dintre FC Farul Constanța și AFC Dunărea Călărași, partidă pierdută de marinari cu scorul de 6-2, jandarmii constănţeni au asigurat măsurile de ordine publică în zona imediată şi apropiată arenei sportive. Partida s-a desfăşurat pe stadionul “Farul” însă, în minutele de prelungire ale meciului, un suporter al Farului a pătruns pe teren și l-a lovit pe portarul constănțean Alexandru Gudea. Agresorul, un constănțean de 23 de ani, a fost imobilizat de agenţii societăţii de pază care asigurau măsurile de ordine în interiorul arenei şi predat jandarmilor constănţeni pentru luarea măsurilor legale. Suporterul violet a fost amendat cu 500 de lei pentru pătrunderea pe suprafaţa de joc. Totodată, acestuia i s-a interzis pe viitor accesul la competiţiile şi jocurile sportive de genul celor la care a săvârşit fapta, pe o perioadă de un an.

Tânărul a fost predat lucrătorilor I.P.J. Constanţa pentru continuarea cercetărilor cu privire la fapta de lovire. Reamintim cetăţenilor că, pătrunderea sau încercarea de pătrundere fără drept, prin orice mijloace, pe suprafaţa de joc, se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei sau prestarea a 120-200 de ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive de genul celor la care aceştia au săvârşit fapta pe o perioadă de un an.

Redactor: Mihaela Ciorbaru