Violența în școli, o realitate crudă

Violența, un flagel tot mai prezent în școlile din România. Un elev de 18 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost înjunghiat în incinta unității de învățământ.

Un incident șocant a avut loc în Alexandria, jud. Teleorman. Liceul Tehnologic nr.1 a fost scena unui scandal soldat cu doi elevi răniți: un adolescent a fost înjunghiat cu un cuțit în braț iar celălalt a fost rănit ușor. Potrivit martorilor, totul a izbucnit după ce un elev în vârstă de 14 ani a agresat câțiva colegi. Un alt licean de18 ani a sarit in apararea acestora . Gestul sau nobil, de curaj, l-a costat foarte mult caci a fost ranit grav. A sfarsit prin a fi injunghiat cu un cutit in brat.  Agresorul și-a chemat tatăl în ajutor, părintele fiind cunoscut drept recidivist. Cel care a sunat la 112 și a alertat autoritațile a fost unul dintre profesorii liceului.

Polițiștii din Alexandria au demarat o anchetă și urmează să stabilească dacă elevul a fost înjunghiat de colegul său de școală sau de tatăl acestuia. Părintele recidivist a încercat să fugă, dar a fost prins de jandarmi.

Redactor: Sondra Sandu