“Violența în familie nu trebuie să te lase rece” (VIDEO)

Acesta este sloganul noii campanii a Direcției de asistență socială și protecție a copilului Constanta, ce urmărește combaterea și prevenirea abuzurilor. În județ au fost raportate în ultimul an 22 de astfel de cazuri.

În realitate, cazurile de violență în familie sunt mult mai numeroase față de numărul raportat la direcțiile de asistență socială și protecție a copilului. În acest sens, la nivelul judetului Constanţa va fi demarată o campanie ce urmărește să încurajeze românii să apeleze la instituțiile abilitate atunci când se confruntă cu un astfel de caz.

Constanţenii vor primi informaţii cu privire la instituțiile la care se pot adresa în cazul în care sunt victime sau chiar martori la abuzuri in familie.

Pentru ca informațiile să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, o caravană cu experți și psihologi va merge în 35 de localități din țară.

Potrivit specialiștilor, cele mai multe cazuri de abuz în familie au loc în mediul rural, iar cei mai importanți factori sunt alcoolismul, sărăcia, lispa educației, sau situaţiile în care agresorul a fost la rîndul său o victimă.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Victor Nita