Vine Moș Crăciun!

Părinții au transmis redacției LITORAL TV rugămintea de a vă înștiința că Moș Crăciun sosește în această noapte. Există, însă, și o condiție! Trebuie să adormiți devreme pentru ca Moș Crăciun să vă împartă darurile.

https://www.youtube.com/watch?v=4s0ksjc7LN4

Odată cu sosirea primilor fulgi de nea, Laponia a fost cuprinsă de zarva pregătirilor. Forfota a fost mare pe tărâmul lui Moș Crăciun, întrucât desaga acestuia trebuia încărcată cu toate darurile cerute de copiii din întreaga lume. Veselul bătrânel a luat la cunoștință de solicitările micuților din scrisorile sosite în număr mare în regatul său.

Voios și zglobiu, Moș Crăciun s-a pus pe treabă. Bătrânelul cu barba albă ca laptele și-a făcut mai întâi vaccinul antigripal ca să aibă putere să-și ducă la îndeplinire atribuțiile și să poată face față frigului năprasnic. Orașul Rovaniemi, sediul central al lui Moș Crăciun, este situat la Cercul polar arctic, unde temperaturile depășeșc foarte rar pragul de zero grade Celsius și pot coborî până la minus 40. După ce a dat zvon în țară și și-a recrutat cei mai pricepuți elfi, Moș Crăciun a început procesul de fabricație al jucăriilor.

Minunata sa îndeletnicire a fost anevoioasă, însă dragostea și mărinimia blajinului bătrânel față de copii au avut câștig de cauză. Întreaga operațiune a fost finalizată cu succes. Mașinuțe, jocuri, păpuși și multe alte jucării au fost frumos împachetate și aranjate în desagă. Nici dulciurile și fructele nu au fost uitate. A urmat apoi pregătirea renilor. Aceștia au fost ferchezuiți pentru aventura nopții de Ajun. Cu tolba plină, Moș Crăciun s-a urcat în sania trasă de reni și a pornit surâzător la drum spre casele fiecărui copil. Până la sosirea sa, echipa LITORAL TV urează șomn ușor tuturor copiilor.

Redactor: Mihaela Țânțaru