Vin Zilele Constanței

450 elevi tineri și cadre didactice ai școlilor și liceelor din Constanța, vor lua parte la manifestările sportive organizate cu prilejul Zilelor Constanței. Evenimentul se va desfășura pe faleza Cazinoului din oraș, în acest sfârșit de săptămână.

“Constanța e a mea” reprezintă modul inedit al tinerilor din sistemul de învățământ din oraș pentru a-și arăta mândria că locuiesc la malul mării. Elevi de gimnaziu, dar și student precum și sportivi și-au dat mâna pentru a organiza un eveniment de neuitat, atât pentru ei cât și pentru turiștii ce vor fi prezenți pe Faleza Cazinoului din oraș. Aici se desfășoară, sâmbata si duminică, evenimentul.

Calendarul dedicate Zilelor Constanței este unul plin de evenimente spectaculoase. Sâmbătă, începând cu ora 10.00, pe esplanade din fața Cazinoului vor avea loc diferite manifestări sportive precum, reprise de rugby, baschet, reprezentanții de dans sportiv, dar și de volei, karate, fotbal și multe altele. Programul din prima zi de week-end se va încheia cu o reprezentație de Streetball, deschis tuturor iubitorilor de mișcare.

Ziua de  duminică, în schimb,  va fi rezervată unei parade oficiale, la care sunt invitate să participe cât mai multe persoane. Deplasarea constănțenilor are loc pe traseul Sala Sporturilor – bulevardul Tomis – Therme – Cazino. Tot în această zi, se vor desfășura ateliere de creatie, un concert a cinci formatii din licee constantene, precum și o serie de concursuri sportive.

Întreaga desfășurare a fost gândită de reprezentanții Direcției Județene de Sport și Tineret, în colaborare cu Consiliul Județean al Elevilor, Primăria  și Asociația Terra Semper Fidelis Perspectiva pentru Viitor, alături de partenerii lor. Potrivit organizatorilor, tot de Zilele Constanţei, vor mai avea loc, în Piaţa Ovidiu, un concert de muzică folclorică din zona Dobrogei, organizat, joi, de la ora 18.00, împreună cu Arhiepiscopia Tomisului dar și Festivalul Scoicilor.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea