Viitoarele stele ale handbalului european, la Constanța!

Iubitorii handbalului din Constanța au program încărcat la finalul acestei săptămâni. Vineri, la Sala Sporturilor, debutează prima ediție a Trofeului Carpați, competiție rezervată echipelor feminine de tineret, jucătoare cu vârsta sub 19 ani. La startul competiției, se vor afla patru dintre cele mai puternice echipe din Europa, la acest nivel de vârstă.

Începând de vineri și până duminică, la Constanța are loc prima ediție a Trofeului Carpați la handbal feminin, pentru echipe de tineret, participarea fiind una extrem de selectă. Astfel, alături de echipa României, au răspuns invitației echipele similare ale Rusiei, generația campioană mondială, anul trecut, la junioare, Olandei și Franței.

Din lotul României, face parte și o sportivă născută la Constanța, care a făcut primii pași în handbal la CSS 1, dar care acum activează la Corona Brașov.

Constănțean, la rândul său, selecționerul Ion Crăciun speră că prganizarea turneului în orașul de la malul mării ar putea avea darul să reaprindă flacăra handbalului feminin la Constanța, oraș cu vechi tradiții, dar care, din cauza unor interese meschine, a renunțat să mai facă performanță de înalt nivel.

Di păcate, în prezent, CSU Neptun Constanța, echipă ce activează în liga secundă, se zbate într-o stare de amatorism obscur. Revenind la turneul de la finele acestei săptămâni, trebuie spus că primele meciuri sunt programate vineri, Rusia – Franța, de la ora 17, respectiv România – Olanda, de la ora 19.

Accesul se face pe bază de bilet, costul fiind de 10 lei/zi, iar abonamentul pentru întreaga durată a competiției este de 25 de lei.

Reporter: Paul Alexe ; Imagine: Cristian Rizea