Vieți riscate la locul de muncă

Dacă pentru unii locul de muncă reprezintă o sursă de venit pentru alții este un risc major. Condițiile dificile în care își desfășurau activitatea pentru câțiva lei, a dus în 2015 la moarte a 15 persoane, dintr-un total de 150 de persoane accidentate.Totusi, numărul persoanelor decedate în Constanța, la locul de muncă, este mai mic decât anul trecut.

Nerespectarea condițiilor de protecția muncii si expunerea la riscuri majore, sunt câteva dintre motivele care în 2015 au dus la accidentarea a 150 de angajați constănțeni. Pentru a-și câștiga salariul sau uneori un ban în plus, și-au riscat viețile și chiar și le-au pierdut.

Deși numărul persoanelor accidentate în acest an este de 150 , numărul este mai mic decât în anul precedent. Conform statisticilor, 60 la sută dintre accidente se produc periodic în anumite domenii de activitate.

În 2015, inspectorii ITM nu au identificat nicio victimă care să nu fi avut contract de muncă. Totodată, în acest an, nu s-a făcut nicio propunere de cercetare sub aspect penal.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adi Florea