(VIDEO) Doi muncitori au fost îngropați 2 metri sub pământ

Accidentul de muncă s-a produs pe bd IC Brătianu, în zona „Doi Cocoşi”, din Constanţa. Cei doi muncitori executau lucrări pentru reabilitarea sistemului de apă din zona Centru. Aceștia se aflau într-un şanţ de aproximativ doi metri adâncime și din motive necunoscute încă, peste ei a căzut un mal de pământ. Reprezentanții raja susţin că răspunderea apartine in totalitate firmei executante, care are sediul general în străinătate și a fost contractată în urma unei licitații internaționale.

La faţa locului au ajuns pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, echipaje de poliție și ambulanțe. Unul dintre muncitori de 45 de ani a fost scos fără suflare în timp ce al doilea de 43 de ani a ajuns la spital

Pe fir a intrat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru a investiga modul în care s-a produs accidental. Deocamdata,  sunt suspiciuni ca nu au fost respectate normele de protecția muncii. Pana la încheierea cercetarilor, lucrarile vor fi sistate.

Dacă va fi găsită vinovată de nerespectarea normelor de protectie a muncii, firma angajatoare riscă să primească amenzi usturătoare.

Redactor: Raluca Damian