Victor Ponta, audiat la DNA

Fostul premier Victor Ponta a fost audiat la DNA în calitate de martor. Potrivit unor surse, a dat explicaţii în acelaşi dosar în care a fost audiat şi Sorin Grindeanu, săptămâna trecută, Tel Drum. Fostul premier a dat de înţeles, după ce a ieşit de la DNA, că nu foloseşte arme judiciare în lupta politică, adică nu ar urmări să se răzbune pe Liviu Dragnea.

Victor Ponta a fost întrebat de procurorul DNA, printre altele, în legatură cu Hotărârea de Guvern prin care lacul Belina a trecut din proprietatea Apelor Romane în cea a CJ Teleorman şi, apoi, cesionat Teldrum.

Pe de altă parte, nici Sorin Grindeanu nu a oferit multe detalii jurnaliştilor, după ce a fost audiat la DNA, săptămâna trecută:

El a lasat sa se inteleaga ca audierea sa nu are legatura cu perioada in care era viceprimar si cu dosarul DNA privind imobilele din Timisoara, in care sunt acuzati primarul Nicolae Robu si fostul edil Gheorghe Ciuhandu. El a mai afirmat ca nu are nicio implicare in acest caz pentru ca nu a avut, ca viceprimar, atributii in domeniul patrimoniului orasului.

In dosarul Tel Drum, procurorii DNA au pus sub acuzare compania de constructii si o alta firma WFA Impex, precum si pe reprezentantii lor, pentru frauda cu fonduri europene. In esenta este vorba ca Tel Dum ar fi accesat fonduri europene in valoare de peste 4 milioane de lei incalcand legislatia.

Jurnalistii de la RiseProject au publicat in iulie o nota atribuita serviciului secret al MAI, potrivit careia compania de constructii din Teleorman ar fi apartinut liderului PSD Liviu Dragnea, prin actiuni la purtator. Fostul premier Victor Ponta, exclus din partid si aflat in razboi cu presedintele PSD, a declarat ca Tel Drum ii apartine lui Liviu Dragnea.

Redactor: Daniel Albu