Victor Becali rămâne în închisoare

Afaceristul Victor Becali rămâne în închisoare. Decizia aparține Tribunalului Ilfov care a admis cererea DNA împotriva sentinţei prin care s-a decis eliberarea.

Magistrații nu-l vor în libertate pe afaceristul Victor Becali. Deși în urmă cu 2 luni, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea de eliberare condiționată a acestuia, Direcția Națională Anticorupție a contestat hotărârea, iar tribunalul Ilfov a admis contestația, drept urmare, Becali va mai sta o perioadă în Penitenciarul Jilava. Următoarea cerere de eliberare va putea fi formulată tocmai în luna noiembrie a.c..

“(…)Rejudecând, instanța respinge propunerea de eliberare condiţionată a condamnatului BECALI VICTOR, în prezent deţinut în cadrul Penitenciarului Jilava,  ca nefondată. Fixează termen de reiterare la 16.11.2017”, se arată în decizia Tribunalului Ilfov.

De remarcat că la începutul acestui an, și Tribunalul Constanța i-a respins o astfel de cerere de eliberare condiționată.  În vârstă de 55 de ani, Victor Becali a cerut să fie pus în libertate, susținând că a participat la toate activitățile organizate, a avut 19 recompense și a achitat și prejudiciul din dosar. Hotărârea este definitivă, iar fostul impresar mai are dreptul să formuleze o altă cerere de eliberare condiționată abia peste 6 luni. Asta dacă nu va fi din nou condamnat, într-un alt dosar, în care a fost trimis în judecată, împreună cu Ioan Becali și Cristi Borcea, după ce au mituit-o pe judecătoarea Geanina Terceanu, pentru a fi achitați în primă instanță.

Referitor la Dosarul Transferurilor , acesta este un scandal de corupție, prin care mai mulți șefi de cluburi de fotbal sau impresari declarau sume de transfer mai mici decât cele reale, păstrând banii pentru ei și plătind un impozit mai mic decât cel cuvenit. Toate activitățile s-ar fi făcut prin companii off-shore. Aceștia au fost acuzați că, prin intermediul unor tranzacții ilegale, în perioada 1999-2005 au produs statului un prejudiciu de 1,5 milioane de dolari și un prejudiciu de peste 10 milioane de dolari cluburilor de fotbal din Liga 1. La 4 martie 2014, Curtea de Apel București a dat o sentință definitivă, după aproape șase ani de judecată, zeci de termene și de audieri, Victor Becali fiind condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare. În același dosar, au mai fost condamnați: Ioan Becali, George Copos, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Jean Pădureanu, Gigi Nețoiu și Gică Popescu.

Redactor: Daniel Albu