Viciu de procedură în cazul Beirut

Au asteptat doi ani sa se faca dreptate, iar vinovatii sa raspunda pentru moartea fetelor lor, dar din cauza unui viciu de procedura, trebuie sa o ia acum de la capat! Mamele si fratele celor trei tinere moarte in incendiul care a avut loc intr-un restaurant din Constanta au ajuns la limita rabdarii, iar astazi au fost la un pas sa il linseze pe patronul localului, cel pe care il considera principalul vinovat de moartea fetelor.

Au trecut doi ani de la tragicul eveniment de la Restaurantul Beirut din Constanța si, pana acum, nimeni nu a fost pedepsit. Astazi ar fi trebuit sa inceapa procesul, iar familiile celor trei tinere sa afle adevarul despre moartea acestora. Au asteptat patru ore pe holurile instantei, pentru ca, in final, procesul sa se amane, spre disperarea lor. Nu mai au cuvinte si nici lacrimi sa isi planga copiii, dar sunt suparate ca nimeni nu plateste pentru moartea lor. Patronul restaurantului nu isi reproseaza nimic.

Femeile nu vor decat sa se faca dreptate. Au trecut doi ani de cand si-au pierdut fetele, doi ani in care s-au rugat ca vinovatii sa plateasca.

Un viciu de procedura sau, poate, un tertip al avocatilor inculpatilor face, insa, ca asteptarea femeilor sa se prelungeasca.

Acum mamele celor doua fete spun ca si-au pierdut increderea in magistratii de la Constanta si se gandesc sa stramute procesul. In aprilie 2014, un puternic incendiu izbucnea la restaurantul situate in centrul orasului, iar trei tinere mureau arse de vii. Cercetarile ulterioare au scos la iveala faptul ca patronul restaurnatului construise, illegal, o mansardă in care fetele isi aveau vestiarul. Era insa un loc fara nici un fel de geam, ori sursa de aerisire, iar cand a izbucnit incendiul usa s-a blocat, iar fetele nu au mai avut nici o sansa.

Redactor: Paul Alexe