Viața la țară

Dacă la începutul anilor ’90 toți românii fugeau de la țară pentru a locui la oraș, iată că după 20 de ani lucrurile s-au schimbat. Acum tot mai căutate sunt locuințele din apropierea orașelor mari. Un exemplu este Agigea, unde în ultimii ani au fost construite cartiere întregi.

Agigea este o comună în partea de est a județului Constanța. Cu o populaţie de aproximativ 4 mii de locuitori după recensământul din 2002, localitatea a devenit tot mai căutată în ultimii ani pentru liniştea pe care o oferă.

Bătrânii spun că traiul este ușor în Agigea pentru că se află la doar câțiva kilometri de municipiul Constanța. Mulți din cei care s-au născut aici au ales să-şi continue viaţa la ţară.

Mulţi locuitori însă sunt nou veniţi în Agigea. Unii și-au construit adevărate oaze de liniște, în timp ce alţii s-au orientat spre agricultură. Indiferent de alegere, toţi spun că nu simt lipsa orașului, mai ales că îi despart doar câteva minute de agitația care i-a făcut să se refugieze la marginea localității Agigea.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Alex Brinzaru