Viața în ritm de tenis

Jucătorul de tenis Horia Tecău a lansat cartea “Viaţa în ritm de tenis” la Kid’s Day, în deschiderea US Open Grand Slam, la New York. Evenimentul a reunit manifestări dedicate copiilor pasionaţi de tenis.

Volumul lansat de Horia Tecău se bucură de o variantă  în limba română cât și de una în limba engleză. “Life is like a tennis game” este prima carte pentru copii scrisă de un jucător de tenis din România. Din carte, cei mici vor afla ce înseamnă să ai o pasiune, să cazi, să te ridici, să ai încredere în propriile forţe şi cu perseverenţă să mergi mai departe. Copiii află cum primul sport practicat de Horia a fost, de fapt, înotul, cum a descoperit tenisul dar şi cum a câştigat primul campionat naţional. De asemenea, cartea oferă și o serie de exerciții prin care cei mici au ocazia să îşi scrie propria poveste despre pasiuni şi reuşite. Volumul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani.

„Cartea pe care am scris-o pentru copii, a fost lansată și donată la US Open… Fericit să împărtășesc modul în care am învățat despre disciplină, respect, munca în echipă, curaj, încrederea de sine, gestionarea înfrângerilor…și multe altele, toate prin experiența mea din tenis”, a declarat Horia Tecău pe un site de socializare.

Horia Tecău a primit anul trecut unul dintre cele mai preţioase distincţii ale carierei, premiul “Arthur Ashe” pentru eforturi umanitare, acordat la nivel mondial de către Association of Tennis Professionals.

Redactor: Alexandra Panait