Viața după topirea zăpezii

După zile întregi în care județul Constanța a fost sub incidența codurilor de vreme extrem de rea, urmează primul val de încălzire ușoară. Astăzi, spre exemplu, la Constanța, au fost înregistrate 4 grade cu plus, ceea ce a condus la topirea zăpezii.

După ce zăpada a pus stăpânire pe Constanța, acum când temperaturile încep să mai crească, toată neaua va intra într-un proces de topire. Astfel, străzile se vor transforma în râuri, iar în urmă va rămâne doar un strat de noroi.  Acesta arată cât de poluat este de fapt aerul pe care îl respirăm și care ne ucide încet în fiecare zi. Trotuarele sunt impracticabile din cauza zăpezii pe care nimeni nu se deranjează să o înlăture, iar pietonii sunt nevoiți să împartă șoseaua cu mașinile.

Astfel, oamenii riscă să fie stropiți de șoferii neatenți. Și asta nu ar fi tot. Unde mai pui faptul că noroiul este, cel puțin, la fel de periculos precum gheața. În momenul în care șoferii apasă pedala de frână, mașina are nevoie de câteva secunde în plus față de normal pentru a se opri. Astfel, riscul producerii unor accidente este, în continuare, ridicat. Oamenii legii recomandă participanților la trafic să păstreze o distanță de siguranță mai mare decât în mod normal și să fie atenți și la pietonii care se deplasează pe partea carosabilă.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea