Viața animalelor este la fel de importantă ca cea a oamenilor

Persoanele cu acces la internet pot interveni rapid pentru salvarea animalelor in pericol. Atunci când sesizează o situație deosebită tot ce trebuie să facă este să trimită o alertă.

Primul pas este accesarea site-ului www.scutulcinegetic.org.ro. Acolo există un formular ce poate fi completat in cateva minute. Imediat persoana primeste raspuns.

Alerta este tansmisă mai departe, iar voluntarii se deplasează la locul semnalat. Așa au reușit să salveze o lebădă aflată în pericol. Pasărea se află acum la Microrezervația din Constanța și va fi eliberată doar după refacere.

Pentru ca sistemul să devină funcțional voluntarii au creat un centru Info, pentru preluarea mesajelor și o Gospodărie Țărănească pentru asistența animalelor, ambele autonome din punct de vedere energetic.

În această situație se află și un pui de bufniță care nu s-a recuperat complet și a rămas la Complexul Muzeal. Acesta va primi în continuare asistență și hrană.

Sistemul de alertă 112: Animale in pericol a devenit funcțional pe internet la inceputul anului, când și-au început activitatea 50 de voluntari.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: George Dima