Vești proaste pentru șoferi

Vești proaste pentru șoferi! Potrivit unui proiect de lege, permisul de conducere ar putea fi suspendat pe viață pentru cei depistați în stare de ebrietate la volan, iar amenzile ar putea ajunge până la 15.000 de lei.

Mai mulți parlamentari au inițiat un proiect de lege privind aplicarea unor sancțiuni mai aspre pentru conducerea autovehiculelor în stare de ebrietate.

Prin această inițiativă, se preia modelul american prin care conducătorii auto prinși băuți la volan pot să râmână fără permis pentru o perioadă de până la cinci ani.În cazul în care sunt prinși din nou, șoferii își vor pierde definitiv dreptul de a conduce.

„Nu este normal ca aceia care nu se pot lăsa de băutură să aibă dreptul de a conduce. Aceşti indivizi sunt pericol public, omoară oameni sau distrug alte bunuri. Trebuie spus stop acestor inconştienţi. Sancţiunile de acum din lege sunt lejere pentru beţivii care conduc maşini pe drumuri publice. Nu există scuze pentru faptul că ai condus băut. Asta e inconştienţă şi nesimţire, trebuie sancţionată”, a precizat Petru Movilă, unul dintre iniţiatorii legii.

Amenzile prevăzute în proiectul de lege sunt cuprinse între 5.000 și 15.000 de lei, pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice. Potrivit aceluiași document, șoferii băuți recidiviști pot rămâne fără permis pe viață.

Actul normativ urmează să ajungă la Camera Deputaților în această toamnă, moment în care se va lua o decizie finală asupra proiectului.

Redactor: Isabela Boantă