Veşti proaste pentru şoferi

Cei care circulă fără rovinietă vor primi în continuare mai multe amenzi, chiar şi în aceeaşi zi. Asta pentru că legea care îi obligă pe conducătorii auto prinşi că n-au achitat taxa de drum să plătească de fiecare dată contravaloarea ei, pe un an, este constituţională. Decizia a fost luata de magistraţii Curţii Constituţionale, după ce Avocatul Poporului a sesizat instituţia, convins fiind că statul comite un abuz.

Pe bandă rulantă, aşa au curs amenzile pentru şoferii prinşi fără rovinietă, chiar şi de mai multe ori pe zi. Cei mai mulţi au trecut cu maşinile pe sub camerele de supraveghere, fără să ştie, iar amenzile s-au adunat. Un șofer spune că pentru un singur drum, e bun de plată cu 2.700 de lei.

În situaţia lui Marian, sunt însă tot mai mulţi şoferi. Mii de oameni au dat deja în judecată statul, din cauza amenzilor care se tot adună, iar mulţi dintre ei au câştigat. Acesta a fost şi motivul pentru care Avocatul Poporului a sesizat problema rovinietei la Curtea Constituţională, dar magistraţii au decis că legea e corectă.

Pentru conducătorii auto prinşi fără taxa de drum achitată, legea prevede o contravenţie între 250 şi 500 de lei, la care se adaugă plata rovinietei pe un an, adică 28 de euro. În plus, şoferilor li se poate reţine certificatul de înmatriculare al maşinii, până la plata amenzii.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu