Vești proaste pentru fumători

Cei care preferau țigările aromate sau mentolate vor fi nevoiți să se reorienteze. Acest tip de țigarete va fi interzis începând cu anul 2019. Legea care interzice comercializarea acestor sortimente a fost adoptată de Camera Deputaților. Tot ei au votat și legea care conține noile dimensiuni ale avertismentelor și pictogramelor de pe pachetele de țigări.

Țigările care conțin capsule aromate în filtru nu vor mai putea fi comercializate în România începând cu anul 2019. Până atunci, țigaretele aromate vor fi scoase treptat de pe piață. Camera Deputaților este cea care a votat marți proiectul de lege care prevede acest aspect.

”În momentul în care va intra în vigoare legea, adică la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, vor trebui să dispară de pe piaţă produsele cu tutun aromate, mai specific ţigările care în momentul de faţă au capsule aromate în filtru. Cu data intrării în vigoare a legii producătorii trebuie să fabrice pachetele de ţigări conform noilor reguli” a declarat Magdalena Ciobanu, expert în Ministerul Sănătăţii.

Tot deputații au votat și legea care specifică cum trebuie să fie inscripționate noile pachete de țigări. Conform legii adoptate, imginea grafică de pe noile pachete trebuie să fie pe 65% din suprafața totală a pachetului.

”Aceste imagini voi fi pe ambele feţe pentru ca nu fi posibil să ascunzi imaginea în raftul de prezentare a produselor din tutun. Aceste imagini vor trebui schimbate la fiecare 1 ianuarie de acum încolo în aşa fel încât oamenii să nu se mai obişnuiască cu imagiile şi să fie surprinşi de alte imagini”

A mai adăugat același expert în sănătate. Pachetele inscripţionate conform vechilor reguli pot fi comercializate până la 20 mai 2017.

Redactor: Cerasela Videanu