Vești îngrijorătoare pentru agricultori

Agrometeorologii avertizează că seceta moderată și puternică va afecta, în perioada următoare, zonele agricole din centrul și sudul Dobrogei, prognoza fiind valabilă pentru intervalul 11 – 17 noiembrie.

Rezerva de apă în stratul de sol va prezenta valori satisfăcătoare în aproape toată țara. Doar în centrul și sudul Dobrogei se vor înregistra deficite de umiditate în sol, iar seceta se anunță moderată și puternică.

Conform prognozei, procesele de creștere și dezvoltare ale culturilor de toamnă  vor evolua normal în majoritatea regiunilor agricole ale țării, iar în depresiuni ritmurile de vegetație vor fi mai lente și chiar stagnate. Se estimează că  în prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului în general normal, după care se va produce o răcire a vremii în cea mai mare parte a țării. Potrivit specialiștilor, în intervalul analizat, se anunță ploi locale în aproape toată țara, dar și mixte, fiind însoțite de intensificări temporare ale vântului. Agenția Națională de Meteorologie anunță că, local, cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

Redactor: Oana Jărloianu