Vești bune pentru românii din diasporă

Vești bune pentru românii din diasporă! Membrii diasporei vor putea beneficia de o subvenție de 40.000 de euro pentru a începe o afacere în România, prin proiectul  Antreprenor Acasă, finanțat din Fondul Social European.

Proiectul Antreprenor Acasa se adresează diasporei și are ca scop sprijinul românilor care doresc să dezvolte o afacere în țară.  Prin acest proiect, persoanele selectate pot beneficia de o subvenție de 40.000 de euro. Participanții trebuie să dovedească cunoștințe și abilități în domeniul în care doresc să deschidă afacerea .

Membrii grupului țintă vor putea participa la un program de formare online, care va începe în această lună. Ulterior, participanții își pot înscrie planurile de afaceri în concursul „Ideea TA, Afacerea TA!”. Antreprenori de succes și cunoscători în domeniu vor analiza ideile propuse, iar  autorii celor mai bune planuri vor fi invitați la un interviu.

Selecția finală a planurilor de afaceri va fi făcută ținând cont de mai multe criterii, cum ar fi: nota obținută și gradul de participare a cursantilor la activitățile de formare on-line, calitatea planului de afaceri propus și  determinarea exprimată în cadrul interviului.

Românii vor fi ajutati pas cu pas de echipa de proiect pentru a transforma ideea într-o afacere de succes. Aceștia vor primi atât sprijin profesional cât și financiar. Proiectul se adresează persoanelor fizice, cum ar fi  șomeri, persoane inactive sau persoane care au un loc de muncă și doresc să înființeze o afacere.

Redactor: Isabela Boantă