Vești bune pentru polițiști

Vești bune pentru polițiști. Guvernul a aprobat majorarea salariilor a zeci de mii de polițiști, prin ordonanță de urgență.

Mai exact, vorbim despre un număr de 68 de mii, care vor beneficia de o creștere lunară de până la 400 de lei – brut, în funcție de situația particulară a fiecăruia.

În realitate nu vorbim despre o majorare de salariu, ci despre recuperarea unor drepturi de care ar fi trebuit să beneficieze polițiștii încă din luna aprilie 2015.

La finalul ședinței de guvern de joi, Marcel Vela – ministrul de Interne, a făcut acest anunț.

“Această ordonanţă face un act de dreptate şi, dacă la vremea respectivă predecesorii mei ar fi aplicat legea aşa cum trebuia, astăzi nu era nevoie să adoptăm acest act normativ”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Astfel, actul normativ adoptat stabilește plata unor sume care nu se regăseau în salariile polițiștilor.

Contactat telefonic de Litoral TV, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) filiala Constanța, a declarat că este vorba despre o capcană, întrucât nu vor fi recuperați toți banii, ci numai o parte din ei.

Potrivit lui Vasile Zelca, și la Constanța s-au făcut demersuri în instanță, pentru recuperarea acestor drepturi.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne,

”Decizia nr. 51/2019 produce efecte juridice, de la data publicării, atât pentru polițiștii în activitate – pentru trecut și pentru viitor, cât și pentru polițiștii pensionari – pentru trecut. Rezultă, astfel, necesitatea restabilirii drepturilor salariale actuale, recalcularea și plata sumelor salariale identificate ca datorate, ținând cont și de limita termenului de prescripție de 3 ani, acolo unde se impune acest lucru”, anunță MAI.

Redactor: Daniel Albu