Vești bune pentru Poliția Română

Departamentul Rutier are în dotare 400 de autospeciale noi, marca unui producător auto german. Mașinile au fost achiziționate în baza programului de înnoire a parcului auto, inițiat de Ministerul Afacerilor Interne. Fiecare autospecială a costat 11.496 euro cu TVA.

Timpul și-a pus amprenta pe autospecialele polițiștilor. Acest fapt este vizibil atât în aspectul și starea tehnică a mașinilor, cât și în promptitudinea oamenilor legii la intervenții.

Autospecialele nou intrate în dotarea Poliţiei Române au motor pe benzină, cu o capacitate de 1200 cmc şi 90 de cai putere. Mașinile sunt prevăzute cu sisteme optico-acustice, destinate activităţilor de poliţie rutieră. Reprezentanții Sindicatul Național al Polițiștilor și ai Personalului Contractual apreciază ideea reînnoirii parcului auto, deoarece vechile autospeciale sunt foarte uzate și nu mai corespund normelor în vigoare.

De cealaltă parte a baricadei, Sindicatul ProLex consideră că sunt foarte puține autoturisme, comparativ cu numărul mașinilor care trebuie schimbate.

Preţul final pentru fiecare autospecială a fost de 11.496 de euro cu TVA și include dotări suplimentare, precum rampă de avertizare acustică şi optică, acumulator suplimentar, inscripţionare şi elemente speciale pentru instalarea echipamentelor de comunicaţii.

Redactor: Paul Alexe