Vești bune pentru părinții constănțeni care au copiii înscriși la creșă

Din toamnă, vor achita mai puțini bani pentru hrana micuților. Sumele sunt de numai câțiva lei pe zi, în funcție de salariul părinților și de numărul de copii, din aceeași familie, înscriși la creșă. În prezent, pe raza Constanței sunt disponibile cinci creșe publice în care sunt îngrijiți copii cu vârste între opt luni și trei ani.

Părinții din Constanța care nu dispun de bani pentru a-și lăsa copiii în grija unei bone vor plăti mai puțini bani la creșe, din această toamnă. Dacă până de curând cuantumul achitat de părinți era de 12 lei, din toamnă, suma ar putea varia în funcție de salariul părinților și de numărul de frați înscriși la creșă. În ultima ședință de consiliu local, s-a aprobat cuantumul mediu lunar de întreținere pentru copiii din creșele de stat, de pe raza Constanței, la 421,70 lei de copil, în fiecare lună, bani ce vor veni de la buget. Cuantumul alocației de hrană va fi de 12 lei pe zi pentru fiecare copil, iar contribuția familiei se va face diferențiat.

Cei care au un salariu brut de 1050 de lei ar putea achita 4.12 lei pe zi, pentru un copil, iar dacă au minim doi copii înscriși , părinții ar putea scoate din buzunare 2.06 lei pe zi pentru fiecare copil. Pentru cei care au salariul cuprins între 338 și 140 lei, suma s-ar ridica 2,06 lei pentru un copil, iar pentru minim doi îi va costa 1,03 lei pe zi.

Prețurile îi încântă pe părinții din Constanța, considerând că cele cinci creșe din serviciul public reprezintă un adevărat suport pentru părinții care nu au în grija cui să își lase copiii.

O parte dintre mămici nu preferă nici bonele, dar nici creșele, considerând că primii ani din viață trebuie petrecuți cât mai mult, în familie.

Hotărârea consilierilor locali cu privire la contribuția financiară a părinților constănțeni pentru serviciile creșelor, urmează a fi aprobată de Prefectură, înainte de începerea noului an școlar astfel încât să poată intra în vigoare.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: George Dima