Veşti bune pentru locuitorii Mangaliei, dar şi pentru cei din localităţile limitrofe

Pentru a oferi servicii medicale de calitate este nevoie de doctori şi echipamente performante. La Spitalul Mangalia astfel de dotări pentru intervenţii medicale laparoscopice existau de acum şapte ani, dar din lipsă de specialişti, aparatura nou-nouţă nu a fost folosită. Lucrurile s-au schimbat prin venirea renumitului chirurg prof. dr. Vasile Sârbu.

Chirurgul doreşte să trateze orice pacient indiferent de starea lui materială. Împreună cu echipa de medici chirurgi din cadrul spitalului, în cel mai scurt timp va efectua operaţii complexe. Iar pacienţii nu vor trebui să mai treacă prin hăţişul drumurilor până la Constanţa pentru intervenţii chirurgicale de o complexitate redusă.

În ultimul an, ramurile medicale din cadrul spitalului au fost acoperite aproape în totalitate. Iar în perioada imediat următoare, trei ortopezi şi doi ginecologi vor asigura mai multe linii de gardă.

De asemenea, conducerea spitalului doreşte să achiziţioneze şi un computer tomograf pentru o mai bună gestionare a activităţii din unitatea medicală.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru