Vești bune pentru elevi

În anul scolar 2017-2018, vor primi manuale școlare la timp, fără întîrzieri. Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a anuntat ca a fost lansată  o nouă procedură privind achizitia manualelor, dar si ca in urma unei întâlniri cu reprezentanții editurilor, au fost schimbate și criteriile de achiziție publică, fapt care a generat reducerea  perioadei de producție a manualelor, de la șase luni la 100 de zile.

Elevii vor incepe anul scolar 2017-2018 cu toate manualele pe banca. Daca pana acum, copiii erau nevoiti sa astepte chiar si un semestru pentru a primi toate manualele, din anul scolar urmator tinerii vor primi toate cartile la inceput de an. Ministrul Educatiei, Pavel Nastase a anuntat ca a fost lansata achizitia manualelor si ca pe data de 11 septembrie 2017,atunci cand vor incepe orele de curs,  elevii vor primi cartile pentru toate discipline.

Ministrul a mai declar ca in urma unei întâlniri cu reprezentanții editurilor, a fost redusa perioada de productie a manualelor, de la 6 luni la 100 de zile si, de asemenea, au fost schimbate criteriile de achiziție publică.

Astfel, dacă până acum prima prețul cel mai mic , de acum au fost introduse criterii de calitate cu urmatoarea pondere: 85% din punctaj se obține din criteriile de calitate, iar restul de 15% din preț.

Redactor: Daniel Albu