Veşti bune pentru constanțenii care vor să obţină permisul de conducere

Începând cu data de 5 octombrie, cei care au picat examenul practic îl vor repeta fără să mai fie nevoiţi să susţină proba scrisă, care va fi valabilă un an. Legea îi va obliga totuşi să efectueze şase ore de conducere cu instructorul.

Misiunea celor care doresc să obţină permisul de conducere va deveni mai uşoară. Printr-un ordin emis de Ministerul Afacerilor Interne, cei care au fost respinşi la proba practică nu vor mai fi nevoiţi să reia proba scrisă, aşa cum este în prezent.

Mai mult decât atât, instructorii vor câştiga timp preţios, pentru că vor avea posibilitatea să îi reprogrameze într-o singură zi pe toţi cei care au picat proba practică.

De departe, cei mai mulţumiţi sunt aspiranţii la permisul auto. Ei vor scăpa de o mare problemă: verificarea cunoştinţelor teoretice.

Noua regulă va intra în vigoare din data de 5 octombrie 2015. Cursanţii vor fi însă nevoiţi să aştepte un număr de 15 zile până vor susţine din nou proba practică, timp în care sunt obligaţi să efectueze încă trei cursuri practice cu instructorul, pentru care li se va cere o dovadă.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea